måndag 12 maj 2014

Mina hudvårdsfavoriter

Jag tror på enkelhet när det gäller hudvård, att låta huden klara sig själv så mycket det går. Att stödja huden genom att stödja hela kroppen genom bra mat, god sömn, motion, goda relationer och skratt. Och en lagom dos slarv för att inte stressa upp sig över att man äter fel, sover för lite eller är osams med den finaste.

Vissa hudvårdsprodukter tycker jag om år efter år efter år, och jag tänkte att jag skulle dela med mig av några av dem här.

Jojobaolja
Det här är den enda rengöring jag använder till ansiktet. Jag tar några droppar och masserar in i ansiktet, ibland passar jag på att göra lite ansiktsmassage också. Sen tar jag en varm fuktig tvättlapp i frotté och torkar bort det mesta, och avslutar med att skölja med ljummet vatten. Det blir en liten hinna jojobaolja kvar i ansiktet och den plus lite ansiktsvatten är allt som behövs inför natten.

Dr Haushka ansiktsvatten normal
Den här sprayar jag både morgon och kväll. På morgonen innan olja, creme eller vad jag nu smörjer med. Jag tycker den känns både skön, vårdande och lugnande.

Hudkur Normal
Dr Haushka Hudkur Normal
En lyxigare och dyrare variant av ansiktsvattnet. Jag använder den på samma sätt och jag kan väl ärligt talat säga att jag inte märker så jättestor direkt skillnad. Det är också svårt att veta om det har någon effekt på lång tid. Men det känns väldigt bra. Den där lilla ritualen med att bryta upp en glas-ampull och badda in det väldoftande innehållet. Eller jo, känner jag mig inte lite mer sammetslen i hyn efter att ha sovit med hudkuren en natt? Tror det. ;)

Dr Haushka Ansiktsmask Ros/Firming
Det här är en älsklingsprodukt. Jag använder den som både fuktgivande mask och creme. Om man vill ha en riktig fuktboost så smörjer man med rikligt av denna efter ansiktsvatten eller Hudkur och låter det sitta 15-30 minuter. Sen torkar man av överflödet med en fuktig tvättlapp. Huden känns supermjuk och väldigt återfuktad.
Ibland tar jag bara lite mindre av den och då funkar den som vanlig creme.

Dr Haushka Tonad dagcreme
En riktigt bra vardagscreme. Den är ganska fet, men det gillar jag, och den ger lite lagom frisk färg.
Ansiktsolja

Hemlagad ansiktsolja
Skulle jag välja en produkt som jag aldrig vill vara utan så är det ansiktsolja. Ofta är det det enda jag använder. Gör man den dessutom själv så kan man ju lyxa till det och använda hudgodiset på hela kroppen. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar