Jag hade bara vit quinoa, till den här rätten hade det egentligen varit snyggare med röd.
Och jag använde hizikialg, eftersom det var vad jag hade hemma. Det är enklare med arame annars.
GRÖN ÄRTSOPPA
3-4 portioner- 500 g frysta gröna ärter
- 1/2 liter hönsbuljong
- 2 dl grädde
- tabasco
- tryffelolja
- svartpeppar
- koka upp ärterna i buljongen
- ta bort från värmen och häll i grädden
- mixa soppan slät och koka sen upp den igen
- smaksätt med några stänk tabasco, lite svartpeppar och ringla över tryffelolja
TOPPING
- 2 portioner quinoa
- en stor nypa aramealg (eller hizikialg)
- en liten vitlöksklyfta, pressad eller riven
- smör att steka i
- koka quinoan enligt förpackningen
- koka hizikialgen enligt förpackningen (aramealg behöver inte förberedas)
- fräs alger och quinoa i generöst med smör en stund innan du pressar i vitlöksklyftan. Låt den fräsa med utan att brännas.
- salta lite
Jag borde göra mera soppa, finns ju så många bra vegetariska varianter. 😀
SvaraRaderaJa, visst gör det :)
RaderaJust den här varianten gör jag ofta, men med olika frysta grönsaker, broccoli t ex. Det passar om grönsakerna legat lite för länge i frysen och blivit lite tråkiga.
Inte mina smaker, men vilket proffsigt upplägg på maten du gjort, skulle passa i vilken fin kokbok som helst! :)
SvaraRaderaMen instämmer med Malin, borde göra mer soppa, eller borde göra soppa är mer korrekt eftersom jag aldrig gör det ;)
Tack :)
Radera