Det här är ett bra grundrecept. Det går att byta ut juicen mot annan juice eller vatten. Smöret kan bytas mot 1/2 dl neutral olja. Kanelen kan uteslutas eller bytas mot kardemumma. Frön och nötter kan man ta vad man vill. Jag har lika delar mandel, hasselnöt, solrosfrö och linfrö. Testa gärna kokosflingor och andra nötter.
Granola med äpple och kanel
- 5 dl fröer och nötter
- 5 dl havregryn
- 1-2 tsk kanel
- 2 tsk vaniljpulver
- 50 g smält smör
- 2,5 dl äppeljuice
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Hacka nötterna grovt.
- Blanda nötter med resten av de torra ingredienserna i en stor skål.
- Blanda ihop smält smör med äppeljuice och rör ner i gryn/nötblandningen.
- Bred ut på en plåt och sätt in i ugnen.
- Rosta granolan i 20 minuter, rör om två-tre gånger så det inte bränner.
- Efter 20 minuter, stäng av ugnen men låt granolan stå kvar minst två timmar och torka ordentligt.
- Häll upp i en burk eller annat passande.
Ibland häller jag i lite russin eller nyponskal när granolan är klar. Gott :)
Brukar göra müsli men det där med att ha äppeljuice i smör har jag aldrig provat. Ska absolut prova denna blandning, låter jättegott! Ha det bra!! /Annelie
SvaraRaderaHoppas du gillar det :)
RaderaHa det bra du med!
Jag gör liknande, men har inget smör utan bara lite honung. :-)
SvaraRaderaJag hade faktiskt lite honung i sist, och kokosflingor. Det blev gott :)
Radera