måndag 3 februari 2014

Lax med ingefära, savoykål och risnudlar

Enkelt, gott, snabbt och nyttigt.
Ibland sägs det att man ska vara försiktig med kryddningen på fisk, att man förstör den milda smaken om man kryddar för starkt. Jag tycker inte alls man behöver vara försiktig, fisk tål rejält med smak och krydda, och de asiatiska smakerna passar väldigt bra till.

Asiatisk lax, 4p

4 portionsbitar lax
Teriyakisås
1-2 msk riven färsk ingefära
Sesamfrön

300 g risnudlar
4 blad savoykål (eller grönkål)
Rostad sesamolja eller hoisinsås

  • Lägg laxbitarna i en form.
  • Bred över ingefära och teriyakisås.
  • Strö över sesamfrön.
  • In i ugn, 200 grader ca 15 minuter. 
  • Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj i kallt vatten.
  • Skär bort den tjocka mittennerven på kålen och strimla bladen fint.
  • Häll en bottenskyla vatten och en klick kokosfett (eller annat fett) i en stekpanna.
  • Fräs kålen 5-10 minuter tills den blivit mjuk och vattnet dunstat.
  • Blanda i nudlarna och häll på hoisinsås/sesamolja.
  • Servera med mer hoisinsås, sesamolja, svartpeppar, japansk soja eller teriyakisås för den som vill ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar