lördag 8 februari 2014

Tacosoppa/gryta

Då och då kör vi svenska fredagsnationalrätten – Tacos. Och nästan jämt blir det köttfärs över. Om man inte vill äta tacorester dagen efter kan man göra soppa. Superenkelt.

Tacosoppa

Två medelsmå potatisar
En gul lök
Tacokryddad köttfärs, ca 1-2 dl, eller vad som blev över.
500 g passerade tomater
2-4 dl vatten (beroende på hur tjockt du vill ha det)
1 buljongtärning (Kung Markattas grönsaks)
Örtkryddor (timjan, körvel, gräslök, dragon t ex)
Svartpeppar, ev salt

  • Skala och tärna potatisen
  • Hacka löken och fräs i en kastrull
  • Häll i passerade tomater, potatis, köttfärs, vatten, buljongtärning och kryddor över den stekta löken.
  • Låt puttra ca 30 minuter, eller tills potatisen blivit mjuk. Smaka av med salt o peppar.
  • Servera med bröd och ev en klick crème fraîche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar