Då och då kör vi svenska fredagsnationalrätten – Tacos. Och nästan jämt blir det köttfärs över. Om man inte vill äta tacorester dagen efter kan man göra soppa. Superenkelt.
Tacosoppa
Två medelsmå potatisarEn gul lök
Tacokryddad köttfärs, ca 1-2 dl, eller vad som blev över.
500 g passerade tomater
2-4 dl vatten (beroende på hur tjockt du vill ha det)
1 buljongtärning (Kung Markattas grönsaks)
Örtkryddor (timjan, körvel, gräslök, dragon t ex)
Svartpeppar, ev salt
- Skala och tärna potatisen
- Hacka löken och fräs i en kastrull
- Häll i passerade tomater, potatis, köttfärs, vatten, buljongtärning och kryddor över den stekta löken.
- Låt puttra ca 30 minuter, eller tills potatisen blivit mjuk. Smaka av med salt o peppar.
- Servera med bröd och ev en klick crème fraîche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar