Bönbiffar
1 dl hirsflingor1 dl vatten
1-2 gul lök
ca 0,5 dl chilisås
2 ägg
ca 400 g färdigkokta bönor
- Blanda hirsflingor och vatten i en skål och låt svälla en stund
- Hacka löken och häll i
- Skölj bönorna, häll i
- Knäck i äggen, häll i chilisås, peppra (ev salta)
- Rör runt med gaffel och mosa bönorna lite lätt
- Stek i ganska rikligt med smör på medellåg värme, ca 6/10. Låt dem stelna till lite innan du försöker vända. Steck några minuter på varje sida.
Hej Annika och Glad Midsommar!, vad gott det ser ut! Nu blir jag nyfiken, vad betyder resistent stärkelse?
SvaraRaderaResistent stärkelse är stärkelse som inte bryts ned till glukos i tunntarmen utan bryts ned av bakterier i tjocktarmen och omvandlas till bl a smörsyra. Det ska tydligen ha positiv effekt på blodsocker och om man är insulinresistent, och ge bra mättnadskänsla.
RaderaMums, älskar bönbiffar, åt de senast till lunch idag :)
SvaraRaderaJa, visst är det gott!
RaderaSåg att det fanns en massa goda recept på din blogg också. Det kanske kommer recept på vegobiffar där senare också? :)