torsdag 19 juni 2014

Bönbiffar

Enkla och goda biffar. Chilisåsen gör dem barnvänliga i smaken, men man kan så klart krydda med vad man vill. Bönor innehåller gott om resistent stärkelse, något som är bra för tarmhälsan och till och med kan få LCHF:are att äta kolhydrater.

Bönbiffar

1 dl hirsflingor
1 dl vatten
1-2 gul lök
ca 0,5 dl chilisås
2 ägg
ca 400 g färdigkokta bönor



  • Blanda hirsflingor och vatten i en skål och låt svälla en stund
  • Hacka löken och häll i
  • Skölj bönorna, häll i
  • Knäck i äggen, häll i chilisås, peppra (ev salta)
  • Rör runt med gaffel och mosa bönorna lite lätt
  • Stek i ganska rikligt med smör på medellåg värme, ca 6/10. Låt dem stelna till lite innan du försöker vända. Steck några minuter på varje sida.
Passar bra att servera med en sallad och en salsa gjord på mosad avokado, finhackad tomat, vitlök och lite salt och peppar.

4 kommentarer:

  1. Hej Annika och Glad Midsommar!, vad gott det ser ut! Nu blir jag nyfiken, vad betyder resistent stärkelse?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Resistent stärkelse är stärkelse som inte bryts ned till glukos i tunntarmen utan bryts ned av bakterier i tjocktarmen och omvandlas till bl a smörsyra. Det ska tydligen ha positiv effekt på blodsocker och om man är insulinresistent, och ge bra mättnadskänsla.

      Radera
  2. Mums, älskar bönbiffar, åt de senast till lunch idag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det gott!
      Såg att det fanns en massa goda recept på din blogg också. Det kanske kommer recept på vegobiffar där senare också? :)

      Radera