onsdag 9 april 2014

Intressant fabriksvisning och fantastisk BB-cream – Luxsit


Jenny Molin, som även utför ansiktsbehandlingar, häller
upp Cava i bakgrunden. Jenny Kärner, grundare Luxsit.
Hannah Sjöström, Naturligt snygg bloggare.
Theresia Dibinger, grundare Luxsit.
I går var jag på lanseringsmingel i Luxsits lokaler på Textilgatan i Stockholm. Lanseringen gällde deras BB-cream och det var första gången jag var på nåt sånt här, så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Jag tycker ju inte jag har nån renodlad beauty-blogg och jag skriver ju inte så ofta, men jag var väldigt intresserad av just Luxsits BB-cream så jag var glad för att få komma på minglet.
Först blev det fabriksvisning och jag gick lite omkring och kände mig som en fuskreporter med en fuskblogg :)

Visningen var väldigt intressant dock. Vi fick aldrig komma in i själva tillverkningslokalen, hygienkraven är enorma och man måste gå igenom en sluss och ha skyddskläder på sig, men det är fönster in till hela lokalen så det gick bra att se ändå. Det mest fascinerande var den stora blandaren, som såg ut som en gigantisk matberedare. Den kan både kyla och värma, vilket behövs när man rör ihop hudvård.
Alla råvaror står i separata rum, torra för sig och flytande för sig. Allt uppmärkt med batchnummer för spårbarhet.
Dom har försäljning i sina lokaler också, allt från stora pallar till ICA till enstaka flaskor till privatpersoner.

Jag är imponerad av vad grundarna Jenny och Theresia har skapat. Jag kan tänka mig att det ligger ett enormt arbete, talang, envishet och kunskap bakom.

I en BB-cream finns fukt, fett, aktiva ingredienser och färg.
BB-creamen då? Jo, den är fantastisk. Den finns i två nyanser, en ljus och en lite mörkare. Jag fick med mig ett prov på den ljusare. Creamen är otroligt dryg, vi fick testa lite och jag tog en "lagom" klick till handryggen, men var tvungen att smeta ut det över nästan hela underarmen. Den är lagom täckande och det känns som att huden får vård. Skyddar mot solen, perfekt. Dock är den inte märkt som solskydd ska vara, och man kanske inte vill smeta på så tjockt lager som behövs, så det där med SPF 15 får man nog ta med en nypa salt.

Den ljusa är lite för ljus för mig så jag har beställt en mörkare också, i Hannahs nya webbshop, som öppnade i går. Och just färgen är väl det enda jag har att anmärka på, jag tror de flesta behöver blanda ljus och mörk, så jag hoppas det kommer en mittemellan-nyans snart :)

UPPDATERING
En lite utförligare recension finns här.

6 kommentarer:

 1. Hej Annika! Kul att ses och få ett ansikte till dig blogg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mona! Detsamma :)
   Roligt att träffa dig också.

   Radera
 2. Vad kul och intressant det låter! :)
  Att BB-creamen var fantastisk gör ju så klart inte saken sämre, måste testa den någon gång helt klart!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att du också var där. Hade ännu mer roligt om jag hade undvikit och bli förkyld och också hade varit för.;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, trist med förkyldning :(
   Vi kanske ses nån annan gång, det är alltid roligt att träffa människor bakom bloggar man läser :)

   Radera