tisdag 22 juli 2014

Pavlovabakelser med sommarbär

En variant på pavlovatårta, som är enkelt och gott att göra på sommaren, och lätt att variera med olika goda bär. Eftersom jag inte äter grädde men ändå vill göra pavlova till resten av gästerna så gjorde jag i stället sex små (eller ganska stora, faktiskt) bakelser i stället. I stället för grädde på specialpavlovan kan man ha mosad banan till exempel.

Pavlovabakelser 6-8 st

4 äggvitor
2 dl socker
1 msk maizena
(flagad mandel)

2-3 dl vispad grädde
ca 5 dl bär


  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum
  • Vispa i socker och maizena, och vispa tills skummet är så hårt att man kan vända på bunken utan att marängen hälls ut
  • Forma 6-8 ”puckar” av marängsmet på en plåt med bakplåtspapper
  • Strö ev över mandel
  • In i ugnen, sänk temperaturen till 100 grader och grädda i en timme
  • Låt marängerna svalna och dekorera sedan med grädde och bär
Fantastiskt med den svenska allemansrätten,
att man kan plocka smultron och hallon i
naturen där man hittar det.

1 kommentar: