torsdag 17 juli 2014

Så slipper du fruktflugor

Tomt i fruktskålen och rent i diskhon,
inga fruktflugor.
Nu är den årstiden här, varm och skön, när fruktflugorna börjar hitta in i husen. Och internet börjar fyllas med frågor och lösningar på hur man slipper dessa små flygfän. Oftast rekommenderas någon lösning med syrligt (vinäger t ex) och sött (saft, honung osv) blandat med lite diskmedel. Och visst, flugorna dras till detta sötsyrliga och drunknar sedan eftersom diskmedlet tar bort ytspänningen. Men jag menar att det är förkastligt med alla dessa fällor. De lockar bara fler flugor in i huset, och det var ju inte riktigt meningen.

I stället är den enda och tråkiga lösningen att ha absolut rent i köket. Rent avlopp, ren diskbänk. Inga matrester framme. Diskmaskinen stängd och lock på kompostpåsen, och absolut ingen frukt framme.
Ställ in en ”fälla” för fruktflugor.
Efter två timmar finns det
fruktflugor både i glaset och
i resten av köket.
Då slipper man dom.

2 kommentarer:

  1. För några år sedan hade jag riktigt envist med fruktflugor vid ett tillfälle och trots att jag testade alla klassiska knep, så hjälpte inget. Till sist gjorde jag som du skrev ovan; ingen frukt eller mat framme alls, ingen disk heller utan jag diskade varje pinal efter mig om det så bara var en tekopp. Jag slog knut om hushållssoporna varje gång jag slängt något och tog där efter en ny soppåse. Kändes bökigt och omständigt men det tog bara nåt enstaka dygn innan jag var helt utan fruktflugor hemma. //Hanna Li

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror också på att vara konstant noggrann är svaret på att bli av med fruktflugeproblemet. Jag har äntligen blivit av med mina och då har jag också använt mig av metoden "låt ingenting vara framme".

      Radera