måndag 29 juni 2015

Gazpacho för lata dagar

Gazpacho är riktigt god mat på varma sommardagar och här kommer en förenklad variant för riktigt lata dagar.

Det märks kanske att jag är helt inne på Saltå Kvarns produkter nu :)
Jag är inte köpt eller mutad, men dom har många bra, goda grejer och nu när jag är med i Smakrådet 2015 så snurrar tankarna åt det hållet.

Här kan du förresten se mina och andras goda recept på smoothie. Det var första uppgiften vi fick, att hitta på en smoothie :)

Kaffesmoothie
Fruktkick med mandel och svartpeppar

Latmaskgazpacho med saltrostade solrosfrön

2-3 pers

• 5 dl Saltå Kvarn grönsaksjuice
• 1 skalad gurka
• 2 msk Saltå Kvarn Olivolja Basilicum
• 1 msk Saltå Kvarn Balsamico Bianco
• 2 krm svartpeppar

• 1/2 dl solrosfrön
• salt + vatten
  • Hacka gurkan i mindre bitar
  • Mixa allt utom solrosfrön
  • Rosta solrosfrön i en torr panna tills de fått fin färg, 
  • Lös lite salt i lite vatten och häll över, fräs runt tills allt är helt torrt och saltet har fastnat på fröna
  • Häll upp soppan och ringla lite extra olja över
  • Toppa med solrosfrön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar