Gurksallad, 3-4 pers
1 gurka
1 paket glasnudlar, 3-4 pers
1/2 huvud romansallad
Dressing
2 msk risvinäger
2 msk honung, smält några sekunder i mikron
2 msk sesamolja
1-2 msk riven färsk ingefära
1 chilifrukt, finhackad
några stänk fisksås (eller salt, eller ljus soja)
Gör så här
- Skala gurkan och strimla den med en potatisskalare. Det går enklare om man delar den på hälften först. Kärnhuset i mitten kan man ha kvar om man vill, det är ju gott, men det kommer bli mer vätska i salladen.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj i kallt vatten.
- Strimla romansalladen, ta den mörka översta delen på huvudet.
- Blanda ihop salladen.
- Blanda ingredienserna till såsen, häll över hälften och spara resten till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar