onsdag 19 mars 2014

Frö- och nötkex

Gott som mellanmål, snacks eller fika. Och de går att variera på många olika sätt. Den här gången använde jag 0,5 dl sesamfrö med skal och ca 0,75 dl hackade pumpafrön och solrosfrön. Sesamfrö med skal är bra om man inte dricker mjölk, det innehåller mycket kalcium.
Förra gången tog jag sesamfrö, mandel och hasselnöt. Det blir lite mer småkakekänsla om man har hasselnötter i. Om man vill kan man ha i en tesked socker också.


Frökex ca 25 st

1,5 dl vatten
1 dl rismjöl
1 msk chiafrön
1–1,5 dl hackade frön/nötter
1 krm salt

  • Blanda mjöl, vatten och chiafrön till en smet. 
  • Låt stå och svälla en stund.
  • Hacka nötter/frön om de är stora. 
  • Blanda i fröna och saltet i smeten.
  • Klicka ut smeten med en tesked på en plåt med bakplåtspapper.
  • Platta ut kexen med en större sked.
  • Strö eventuellt på lite flingsalt.
  • Grädda i 150 grader, 30 minuter.
  • Stäng av värmen, men låt plåten stå kvar ca 15-30 minuter, eller tills kexen har torkat helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar