torsdag 29 augusti 2013

Rökt fisk och snabbfräst blomkål

Blomkål är gott till mycket. Helt enkelt rå, ihop med en god dipp eller stuvad ihop med falukorv t ex. Här är ett annat recept.

Snabbfräst blomkål

Finstrimlad blomkål
Finstrimlade morötter
Tunnskivad salladslök
Körsbärstomater
Machésallad
Citronsaft och rivet citronskal
Salt, peppar

  • Fräs blomkål och morot snabbt så att det knappt blir mjukt.
  • Lägg i löken så att den blir varm.
  • Smaksätt med citron, salt och peppar.
  • Strö över sallad och tomat

Kall sås

2 dl Crème fraîche
Rivet citronskal (bara det gula)
Finklippt dill
Salt, peppar.
  • Blanda ihop såsen. Citronskal är så gott, för man får den goda citronsmaken utan att det blir för syrligt. Man kan använda eterisk olja av citron också.
    (Kalla såser blir godare om de får lite tid på sig att dra och utveckla smak.)
Servera blomkålsfräs och sås med rökt fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar