söndag 22 september 2013

Vattenbaserat nagellack från Scotch

Första gången jag testar Scotch. Jag tänkte att jag skulle jämföra olika märken med varandra, men det är tydligen knepigt eftersom olika nyanser sitter olika bra, även inom samma märke.

Målat en gång
Det blev färgen Seething Jealousy. Det där med att välja färger från en webbshop är svårt, det är snudd på omöjligt att färgen blir helt rätt på mottagarens skärm. Jag hade hoppats att den här färgen var mer åt petrolhållet än grön. Den är rätt tunn, efter två strykningar (säger man strykningar på nagellack?) är det fortfarande inte helt täckande. Efter första strykningen var den lite för grön för min smak. 
Scotch rekommenderar att man har över- och underlack, men det orkar jag inte hålla på med. Jag borstar naglarna med nagelborste och lite tvål innan jag målar bara.
Målat två gånger

Så här ser lacket ut efter en respektive två strykningar. Jag uppdaterar inlägget om nån vecka med bild för att visa hur bra det har hållit.

Innehållet liknar det i Aquarella.
Ingredienser: water, acrylic polymer emulsion, +/- CI15850, CI77492, CI77499, CI77289, CI77891, and/or mica

Eftersom nagellacket delvis spolas ner i avloppet när jag tar bort det mailade jag vattenreningsverket och frågade hur väl dom kunde ta hand om styrene acrylates & acrylates copolymers och fick till svar att det var en relativt harmlös kemikalie och dessutom i liten mängd. Så det kändes ju bra, och om jag tänker till lite på alla målare och konstnärer som sköljer penslar med akrylfärg under kran så verkar ju inte lite nagellack så farligt.

UPPDATERING:
Efter en vecka
Nu ångrar jag nästan att jag skrev att jag skulle visa hur nagellacket hållit, det känns inte så kul att lägga ut fula bilder.
Hur som helst, det skavdes av ganska snabbt i kanterna, så det där överlacket är nog inte så dumt ändå om man vill använda Scotch.

Nu ska jag testa decoupage på naglarna i stället :)

2 kommentarer:

  1. Väldigt ambitiöst och bra att du ringde reningsverket måste jag säga! Har också hört att Aquarella kan sitta lite dåligt. Sen läste jag på deras hemsida att man, om man hade använt vanligt lack innan, var tvungen att rengöra naglarna på ett särskilt sätt först för att lacket skulle fästa. Gjorde du det månne? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, Aquarella har suttit bra på mig. Scotch satt sämre. Jag har bara borstat naglarna lätt med nagelborste och tvål, fast jag hade i och för sig inte använt annat vanligt lack innan.

      Radera