Lamm är bra kött, eftersom de flesta lamm får gå ute och äta gräs hela sommaren. Då bildas omega-3 i köttet och det behöver vi få i oss.
De billigaste delarna är de som behöver koka länge för att bli mört, lammlägg t ex.
När jag lagar mat så mäter jag i stort sett aldrig, så "recepten" här kommer mest bli som inspiration.
Lamlägg med rotfrukter
- Två lammlägg
- Gula lökar
- Två vitlöksklyftor
- Morötter
- Rosmarin
- Rödvin
- Salt & peppar
Salta och peppra lammläggen och bryn den i smör.
Lägg läggen i en liten ugnsfast form och lägg i skalad halvad lök och morötter.
Fyll halva formen med rödvin.
Ställ in i ugn, 150 grader i ca två timmar. Vänd på läggen efter halva tiden.
Gör en sås på skyn genom att reda av med lite maizena och smaka av med ljus soja.
Servera med klyftpotatis.
Mmm, låter mycket gott! Längtar nästan lite till hösten när det blir gryt-dags igen. Jag försöker också att välja lamm framför nöt (fläsk undviker jag helt) med tanke på hur de föds upp. Tack för inspirationen!
SvaraRaderaJa, mustiga grytor är härligt :)
Radera